Wybitny angielski powieściopisarz Aldous Huxley powiedział:

„Zaledwie jeden człowiek na milion potrafi myśleć w ten sposób, że przynosi to korzyść jemu i innym”.

Tą jedną na milion jest bez wątpienia pani Bożena Walter, której myślenie doprowadziło do powstania Fundacji TVN „Nie jesteś sam”. Jakie odniosła z tego korzyści? Możemy się tylko domyślać. Satysfakcję. Poczucie spełnienia. Radość wynikającą z dawania. Możliwość codziennego zasypiania z miłym uczuciem, że udało się ofiarować innym dar najcenniejszy: życie, zdrowie, sprawność, sens egzystencji. A korzyści dla innych?

Tu wystarczą liczby. Blisko ćwierć miliarda pozyskanych funduszy, pomoc dla 20 tysięcy osób oraz kilkudziesięciu szpitali i instytucji niosących ludziom pomoc. Szesnaście lat wytrwałej działalności.

Bożena Walter fundację wymyśliła i niestrudzenie kierowała nią przez piętnaście lat. Ale sam jej pomysł nie wystarczyłyby do osiągnięcia tak wielkiego sukcesu.

To zespół sprawił, że „zaczyn”, który przygotowała Bożena Walter mógł się zamienić w organizację pomocy jaką jest Fundację TVN „Nie jesteś sam”.

I choć założycielka Fundacji rok temu przekazała kierowanie nią w nowe ręce Katarzyny Kolendy-Zaleskiej, to nie ulega wątpliwości, że tak rozpędzona i tak sprawnie działająca fundacyjna machina pomocy długo jeszcze będzie czynić dobro i pomagać tym, którzy wsparcia najbardziej potrzebują:

Anioł Honorowy 2016 roku decyzją Kapituły Honorowej Nagrody Fundacji Anioły Farmacji i Anioły Medycyny trafia do pani Bożeny Waleter I Fundacji TVN „ Nie jesteś sam”.