• Styczeń 4, 2016
  • Inne

Federacja Pacjentów Polskich dołączyła do grona patronów  merytorycznych nagrody Anioły Farmacji i Anioły Medycyny. To najbardziej prestiżowa nagroda przyznawana przez pacjentów farmaceutom i lekarzom. Do Kapituły Honorowej Nagrody dołączył prezes FPP Stanisław Maćkowiak.

Od samego początku Aniołom Farmacji i Aniołom Medycyny towarzyszy idea wspierania wyborów pacjentów. To oni chcąc wyrazić swoją wdzięczność za ponadprzeciętne umiejętności, wiedzę i empatię farmaceutów i lekarzy, mogą ich zgłaszać do nagrody. W zeszłym roku zdecydowało się na to aż 120 tys. pacjentów! Otrzymanie tytułu Anioła przez lekarza czy farmaceutę jest wyrazem nie tylko zawodowego prestiżu, ale  przede wszystkim wdzięczności pacjentów.

Jak podkreśla prezes FPP, instytucji wyrażającej wolę pacjentów, Stanisław Maćkowiak: „Federacja Pacjentów Polskich zawsze chętnie angażuje się w aktywności mające na celu podkreślanie pozytywnych działań w służbie ochrony zdrowia w Polsce. Potrzeba nam profesjonalnych ludzi z sercem i pasją, by pokazywać, że na tym polu jest miejsce na dobre zarządzanie, współczucie, otwarte serce, niesienie bezinteresownej pomocy”.