Anioł pod Złotym Aniołem!

Wśród nominowanych do prestiżowej Nagrody Anioły Farmacji i Anioły Medycyny – jedynej w Polsce nagrody społecznej, non profit, przyznawanej przez pacjentów tym lekarzom i farmaceutom, którym chcą podziękować za ich wyjątkową opiekę i pomoc – znalazła się mgr farm. Anna Praszmo z Apteki Pod Złotym Aniołem, ul. Krapkowicka 8 z Gogolina. Nagroda, której organizatorem jest Fundacja Anioły Farmacji i Anioły Medycyny cieszy się ogromnym zainteresowaniem wśród pacjentów. Już po raz czwarty przysyłali swoje zgłoszenia na specjalnych kuponach drukowanych w miesięczniku „Moda na Zdrowie”, który jest partnerem merytorycznym Nagrody, oraz przez stronę fundacja-anioly.org  Panią Annę wyróżnili m.in. za to, że jest dla nich „uosobieniem ciepła i dobroci, nigdy nie odmawia pomocy, a przy tym jest wybitnym specjalistą”.

– Bardzo mi miło, że pacjenci zgłosili moją kandydaturę do nagrody – mówi nam Anna Praszmo. – To tak jakby podziękowali za pomoc. Szczerze mówiąc to są najwspanialsze momenty w naszej pracy: kiedy ktoś przyjdzie i podziękuje, bo udało się nam pomóc. W naszej miejscowości prawie wszyscy się znamy, zdarza się wcale nierzadko, że pacjenci przychodzą tylko po to, żeby porozmawiać, o co ś zapytać. Przychodnia jest po drugiej stronie ulicy, więc jeśli widzimy, że ktoś zamiast do lekarza przychodzi do apteki, bo się na przykład boi wizyty – tłumaczymy, dlaczego jednak powinien pójść do specjalisty. Zdarza się, że same dzwonimy, żeby umówić termin. Moją osobistą satysfakcją jest to, że moja córka właśnie skończyła farmację. Może to ja „zaraziłam” ją swoją pasją?

Laureatów nagrody poznamy 10 lutego na uroczystej gali rozdania Nagród Anioły Farmacji i Anioły Medycyny w Filharmonii Narodowej w Warszawie. Galę uświetni występ Kate Liu, laureatki Konkursu Chopinowskiego, ulubienicy publiczności, która przygotowała repertuar specjalnie na to wydarzenie. Bilety można kupić w kasach Filharmonii lub na bilety24.pl Relacja z uroczystości oraz portrety laureatów znajdą się w marcowym wydaniu „Mody na Zdrowie” oraz na stronie fundacja-anioly.org.