Spotkałeś na swojej drodze Anioła Medycyny? Teraz masz możliwość podziękowania mu za okazaną pomoc! Możesz zgłosić go do społecznej Nagrody Anioły Farmacji i Anioły Medycyny. Okaż swoją wdzięczność za opiekę, serdeczność i troskę.

Anioły Medycyny – dla każdego chorego wsparcie jest bardzo ważne!

Wszyscy zdajemy sobie sprawę, że zawód lekarza to nie tylko wyuczona profesja. Lekarz to jednocześnie zawód, a także misja i powołanie. Pracując w szpitalu i spotykając się na co dzień z ludzkim cierpieniem, lekarz musi posiadać duże pokłady empatii, cierpliwości i wrażliwości. Przede wszystkim w kontakcie z pacjentem musi być po pierwsze człowiekiem i rozumieć odczucia pacjenta po ludzku. Dopiero w drugim kroku powinien być medykiem, niosącym pomoc chorej osobie.

Anioły Medycyny – Twoje zgłoszenie jest dla nas bardzo ważne!

Byłeś w ciężkiej sytuacji zdrowotnej, ale sytuacja zmieniła się, kiedy w trakcie leczenia pojawił się lekarz, który okazał Ci wsparcie, dobrym słowem i działaniem pomógł wyjść Ci z trudnej sytuacji? Możesz podziękować mu w inny sposób niż wręczanie kwiatów lub czekoladek.  Fundacja Anioły Farmacji i Anioły Medycyny organizuje co roku konkurs, dla farmaceutów i lekarzy, którzy swoją postawą i zachowaniem na co dzień chcą nieść pacjentom nie tylko pomoc medyczną, ale również wsparcie, życzliwość i uśmiech. Dlatego, jeśli na swojej drodze zdarzyło Ci się spotkać medyka, który swoim działaniem potwierdzał, że jest Aniołem, już teraz możesz zgłosić go do nagrody.

W jaki sposób można oddać głos w plebiscycie Anioły Farmacji i Anioły Medycyny?

Chcesz oddać swój głos w plebiscycie i wyróżnić konkretnego lekarza? Wystarczy, że wypełnisz formularz dostępny w numerze „Moda na zdrowie”, a następnie wyślesz pocztą na adres Fundacji Anioły Farmacji i Anioły Medycyny. Innym sposobem jest wypełnienie formularza dostępnego na stronie internetowej aniolyfarmacji.pl, w zakładce głosowanie. Warto wspomnieć, że celem powołania Fundacji Anioły Farmacji i Anioły Medycyny od początku było nagradzanie przez pacjentów, lekarzy i farmaceutów, którzy w sposób troskliwy i wyjątkowy dbali o zdrowie ludzi i tym zdobyli ich zaufanie.